Валерия Велева: Г-н Цацаров, отнемете регистрацията на ДОСТ. Това не е българска партия!


Българският съд регистрира партия ДОСТ въпреки явните симптоми, че това е антиконституционната небългарска партия, създадена в турското посолство с цел разделение на българските мюсюлмани и прокарване чрез нея на неосманистките амбиции на Ердоган.

И ако до този момент имаше непреки доказателства за външна намеса във вътрешната ни политика и в предстоящите избори, то вчера преките доказателства дойдоха от самата Турция. Ще цитирам дословно думите на турския министър Мехмет Мюезиноглу, които той прознася по време на срещите си с българските изселници в Анкара, Измир и Бурса“:

„За да може тамошната (в България – б. р.) динамика да се развива паралелно с динамиката в Турция беше създадена коалицията ДОСТ…

За да може Република Турция като държава да се погрижи по-добре за бъдещето на гражданите ни там, трябва да осигурим предимство на обединение ДОСТ“...

За да може процесите и тук, в Турция, и там, да се развиват паралелно, беше създадена организацията "Обединение ДОСТ” България, Западна Тракия, Македония, Косово, Албания, Босна, Балканите са земите, които през последните 150 години са нашите болка и тегоба, земи, за които сме платили тежка цена. В трудни дни, въпреки това, винаги можем да се опрем на този голям народ, на тази млада Република Турция, под знамето на полумесеца и звездата...

Имаме дълг да допринесем за осъществяването на великата цел за единна нация…“

Никога досега в българската история не е имало такова взривяващо посегателство към българската държавност, каквото представлява изявлението на министър Мехмет Мюезиноглу. Това е публично признание за заговор срещу националната сигурност, в който участват турската държава и създадената от нея партия ДОСТ. Думите на Мюезиноглу можем да приемем за директна заплаха към целостта на нацията и територията на България.

Г-н Главен прокурор, призовавам Ви да се самосезирете от изявленията на турския министър Мехмет Мюезиноглу и да отнемете регистрацията на партия ДОСТ, която се явява проводник на небългарски интереси и, както става ясно, е създадена, за да обслужи великоимперските претенции на турската държава.

Тук не става въпрос за свобода на словото, в което всеки може да изразява лична позиция. Тук става въпрос за форма на институционалност в лицето на висш представител на турската държава. И няма нужда да се взираме в устава или в програмата на ДОСТ, където няма да намерим и следа от внушенията на г-н Мюезиноглу. За заблуда на властите там всичко е по законите български. Но нека не забравяме житейската максима, че който плаща, той поръчва музиката. И г-н Мюезиноглу ясно ни я напомня, а финансовите потоци, които идват от Турция за ДОСТ и поведението на г-н Местан и посланик Гьокче, са нейното потвърждение. И за да не се залъгваме, че това е нещо случайно и невинно, ще подчертая, че по същия начин в Македония бе създадена партия БЕСА -като проект на Анкара, каквато е и ДОСТ. И сега виждаме последиците от това в Македония - пред очите ни е една разпадаща се държава.

Това ли искаме и у нас да се случи? Български власти са длъжни да пресекат с всички законови средства този политически заговор срещу България, това демонстративно посегателство срещу националната ни сигурност, да занулят всички опити за купуване на гласове с пари от Турция, да елиминират натиска, който се извършва от Анкара върху българските граждани с цел да гласуват за ДОСТ .

Г-н Цацаров, заради участието на турския посланик Сюлейман Гьокче в предизборния клип на ДОСТ, ЦИК свали видеото от предизборната агитация на тази небългарска партия. Сега е Ваш ред, г-н Главен прокурор! Чл. 37. ал. 2 от Конституцията гласи (2) Свободата на съвестта и на вероизповеданието не може да бъде насочена срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала или срещу правата и свободите на други граждани. Вие сте задължен по Конституция, г-н Цацаров, да осигурите тези права на българските граждани и със силата на закона да защитите избирателите от манипулациите, натиска и чуждото влияние, които се крият зад ДОСТ. Вече е ясно, че за изборите в България Анкара ще изпрати над 1000 автобуса с избиратели на ДОСТ, че пред секциите в Турция ще се извият опашки от насилствено накарани български граждани да гласуват за небългарската ДОСТ. Със скръстени ръце ли ще ги посрещнем? Или с блокиране на магистрали, както предупреждават Обединените патриоти? Не е ли по-редно държавата да влезе в своите права и отговорности и да пресече навреме тези попълзновения? Времето на приказките свърши, г-н Цацаров! Трябват действия! (PS) Арпопо! Ден след като МВнР предупреди Турция да не се меси във вътрешните работи на страната ни, посланик Сюлейман Гьокче се срещна с жени-симпатизанти на ДОСТ в Кърджали.


Последни публикации

+359 878 852 713                                                                    isa.analizi@gmail.com

  • Facebook Social Icon

НАЧАЛО       ЗА НАС       ПРОДУКТИ       АКТУАЛНО       АНАЛИЗИ       СЪБИТИЯ       КОНТАКТИ

Всички права запазени. 

Използването на авторските материали от сайта на ИСА става след изрично съгласие на Института и задължително позоваване на източника със съответния хиперлинк към настоящия сайт